turridning

Ymir född 2005
Vem vill inte rida en vit sagohäst? Som är trygg, stabil, trafiksäker och dessutom inte reagerar på skällande hundar eller åska som slår ner i närheten. Han är pigg men har en tydlig broms. Den perfekta nybörjarhästen som samtidigt den mer rutinerade ryttaren har glädje av. Lätt att få i tölt och har dessutom en riktig ”gunghästgalopp”.
Ca 140 cm i mkh.

turridning

Glaesir ”Glajjan” född 2007
Han är flockens ledare och kung i hagen. Det sköter han med bravur. Han vinklar lite på öronen och de andra hästarna flyttar sig, för bråk tycker han inte om. Lätt för tölten som är taktfast och ren. En rolig häst att rida som passar även för nybörjare. Lugn och trygg.
Ca 137 cm i mkh.

turridning

Prins född 2014
En oerhört snäll och vacker kille med nerv. Töltar som en gud och lätt att få i tölt. Har ett snyggt steg och är skön att sitta på. Vi vill att man har ridvana så man känner sig trygg i sadeln. I hagen är han orädd och nyfiken och den som nästan alltid är först fram. Son till vår Perla. Ca 140 cm i mkh.

Islandshäst Nyalunds Naturbruk Turridning

Kjarkur född 2004
En liten miniardenner. Stadig och stabil. En riktig nybörjarhäst och stannar då du ber honom. Lika lätt får du upp honom i tempo då han gillar att tölta och galoppera. Är 135 cm i mkh. Har en härlig tölt och töltar gärna långa sträckor.

Bastian född 2015
En riktigt mysig kille. Dessutom riktigt busig i hagen, men inte då man rider honom. Bastian är genuint snäll, men är för den skull ingen slö häst. Naturtöltare, en väldigt mjuk tölt där tölten satt från början. Han har ett jättefint steg och dessutom en härlig trav och galopp. Strax över 140 cm i mkh.

Islandshäst Nyalunds Naturbruk Turridning

Glorie född 2014
Drottningen i hagen och ett typiskt sto. Hon tycker själv att hon är en fantastisk individ, med rätta. Mycket utbildad och har en underbar tölt. Vill alltid göra rätt (oftast) Har ett framåtdriv men sticker aldrig.  Galopperar gärna. Lite högre än de andra, ca 146 cm i mkh.

Islandshäst Nyalunds Naturbruk Turridning

Perla född 2000
Vår gamla tant. Genomsnäll och jättegullig. Bästa barnhästen. Mamma till Prins och snällheten syns i bådas ögon. Ca 143 cm i mkh.

Islandshäst Nyalunds Naturbruk Turridning

Bjarki född 2018
Vår yngste och busigaste kille. Genomsnäll och otroligt social. Vill vara med överallt. Tycker det är tråkigt om man inte bryr sig mest om honom. Är under inridning och sköter sig galant. Vi tror han kommer bli runt 140 cm i mkh då han växt färdigt.